RO-ELF
Recomandare


• Citeste regulament-ul
• Daca ai probleme la inregistrare anunta problemele forumului
• Urmeaza tutorialele pentru incepatori !
Regulament | Probleme | Tutoriale
Bine Ai Venit !


• Te rugam sa te inregistrezi !
• Inregistrarea este complet gratuita
• Nu dureaza mult
• Si se aciveaza pe loc

Iregistrare

Comunitatea Asasiniro-mn.4rumer.comAtentie!: Cei fara mesaje pe site DELETE.
Recrutez membri pentru clan si moderatori la majoritatea sectiunilor.

OPTIMIZARE / TWEAK WINDOWS XP, VISTA & WINDOWS 7 – OBTINETI UN CONSUM MAI MIC DE RAM SI CPU.

In jos

OPTIMIZARE / TWEAK WINDOWS XP, VISTA & WINDOWS 7 – OBTINETI UN CONSUM MAI MIC DE RAM SI CPU.

Mesaj  verde la data de Dum Feb 09 2014, 11:25

Atunci cand instalam un joc de ultima generatie sau un software complex (gen. Adobe Photoshop  CS5), prima intrebare pe care ne-o punem este: “Am suficiente resurse de sistem (RAM/CPU/Video Card) pentru joc / sofware?”.
Chiar daca pentru un joc sau un software avem resursele minime recomandate, in timpul jocului sau al lucrului este posibil sa apara intreruperi neplacute din cauza lipsei de RAM sau CPU. Pentru a rezolva aceste probleme va trebui sa ne optimizam sistemul de operare (tweaking / tune up) astfel incat sa consume mai putine resurse RAM si CPU. Acest lucru il putem face prin oprirea manuala a unor servicii Windows (Windows Services), prin eliminarea unor efecte vizuale si a programelor care se lanseaza la pornirea calculatorului (Startup).
(Cateva referinte : Speed up Windows XP, Speed up XP: “Cleaning out” StartUp,  Speed up Windows Vista, Speed-Up Vista : Disable Automatic Windows Defender Operation, Speed-Up Vista: Turn-Off Un-Needed Features, Speed-up your XP – Optimize Display Settings, Dezactivare Defragmentare Automata (Windows Vista Speed), Cum sa curatam Memoria Virtuala (pagefile.sys) la fiecare Shutdown [Windows Optimization], etc… )
In plus, pentru a obtine maximul de performanta de la sistemul nostru de operare este foarte important ca toate driverele sa fie instalate si updatate la zi. De la driverele de retea pana la cele de hard-disk, toate pot afecta pozitiv sau negativ performanta sistemului de operare, fie ca vobim despre  Windows Vista, Windows XP sau Windows 7 .
Game Booster este o aplicatie care ajuta sa obtineti maxmul de la PC-ul dvs. Nu va pune 1 GB de RAM in plus fata de cat aveti dvs. si nici nu face dintr-un Core Duo un i7, insa este o aplicatie cu ajutorul careia puteti opri dintr-un click toate serviciile (Windows Services) si procesele care nu sunt necesare sistemului de operare in timp ce ne jucam. In plus, Game Booster ne ofera informatii despre driverele hardware-ului folosit la jocuri si ne ofera posibilitatea sa le downloadam din interfata aplicatiei, fara a mai nevoiti sa cautam pe Google sau pe site-urile producatorilor.
Dealungul timpului am mai folosit programe de System Tweaks si Tune Up, insa nu au stat mult mult de o zi instalate pe laptop-ul meu.  Majoritatea producatorilor de astfel de software-uri pun in descrierea aplicatiei fraze intregi care te fac sa crezi ca ai dat peste programul minune, care iti va face din calculator o “racheta”, insa dupa instalare constatam ca procesele pe CPU/RAM ale softului de optimizare, consuma mai multe resurse decat reuseste el sa optimizeze.
Game Booster sta instalat pe PC-ul meu de aproape o luna si ma gandeam serios daca sa-i fac sau nu, un review. Se pare ca merita. Este o aplicatie foarte usor de utilizat si ale  carei rezultate sunt vizibile. Game Booster se bazeaza pe oprirea serviciilor si a aplicatiilor care nu ne sunt necesare pe sistem in timpul unui joc.  Faptul ca ne ofera posibilitea sa decidem singuri ce servicii dorim sa pastram active, face din Game Booster un bun software de optimizare si pentru persoanele care nu sunt innebunite dupa jocuri.
verde
verde
Moderator
Moderator

Mesaje : 2050
Data de inscriere : 27/12/2011
Varsta : 29
Localizare : Baia Mare

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum